KUCHAŘ DO DOMU
Chcete připravit perfektní jídlo v pohodlí Vašeho domova, na které si sami netroufnete? Anebo jen prostě nemáte chuť vařit? Není nic jednoduššího, kontaktujte mě a dáme dohromady menu podle Vašich představ. Dohodneme termín a čas, já nakoupím, přijedu, připravím jídlo, naservíruji na Vašem servisu, poklidím po sobě a ponechám Vás u sklenky vybraného vína.
Cena služby je obvykle kolem 5000 Kč za čtyřchodové menu pro 2 osoby (včetně láhve vybraného vína a všech dalších nákladů).
Na finální ceně se dohodneme předem = nemusíte se bát dodatečných příplatků.
Doprava po Praze je 150 Kč, mimo Prahu 6 Kč/km.
KURZ 1 – VYŘEZÁVÁNÍ DROBNÝCH OZDOB Z OVOCE A ZELENINY
Kurz je vhodný pro začátečníky i naprosté laiky v oboru gastronomie. Seznámit se můžete s výrobou jednoduchých ozdob a drobných květů ze zeleniny a ovoce, které se dají následně použití například při zdobení slavnostní tabule nebo i jednotlivých chodů.
Cena kurzu: 1500 Kč/osoba, studenti 1000 Kč/osoba
KURZ 2 – VYŘEZÁVÁNÍ DO MELOUNŮ A JINÝCH VĚTŠÍCH DRUHŮ OVOCE A ZELENINY
Kurz je vhodný převážně pro ty, kteří mají zkušenosti s vyřezáváním jednoduchých ozdob.
Cena kurzu: 1500 Kč/osoba, studenti 1000 Kč/osoba
Doplňující informace:
Absolvent každého kurzu obdrží „ÚČASTNICKÝ LIST“. V ceně je zahrnuto 4 hodiny výuky, materiál na výrobu ozdob a zapůjčení nářadí. Účastníci si přinesou prkénko (ne skleněné) a misku na vodu na hotové výrobky.
Doprava po Praze je 150 Kč, mimo Prahu 6 Kč/km.
(kurz 1 a 2 se pořádá minimálně pro 5 osob a v prostorách zájemce)
V případě zájmu o kurz soukromý (pro 1 osobu) je cena 2000 Kč/osoba za 4 hodiny. Cena za dopravu je 6 Kč/km. Kurz je možné uspořádat také na Praze 4.
KURZ – PŘÍPRAVA SUSHI
Kurz je určen pro širokou laickou i profesionální veřejnost. Je vhodný pro ty, kdo mají zájem nahlédnout pod pokličku ASIJSKÉ KUCHYNĚ. Účastníci kurzu poznají základní techniky přípravy sushi a dozvědí se specifika jednotlivých druhů. Naučí se, jak sushi správně jíst, jaké používat suroviny, jak stolovat. Tento kurz je zajímavý nejen svou náplní výuky, ale také tím, že se účastník dozví unikátní recepty na přípravu rýže a nakládaného zázvoru. Cena zahrnuje zapůjčení pracovních pomůcek, materiál a konzumaci sushi. Délka trvání kurzu je 3-4 hodiny.
Naučíte se:
Maki sushi – rolky z řasy plněné ochucenou rýží, syrovou rybou, zeleninou
Nigiri sushi – válečky z rýže s plátkem syrové ryby, zeleniny
Temaki sushi – kornoutky z řasy a rýže plněné plátkem syrové ryby, zeleniny
Uramaki SUSHI – obrácené rolky
Kurz se pořádá u zájemce.
Cena kurzu: 1500 Kč/osoba, studenti 1200 Kč/osoba
(minimálně pro 6 osob a v prostorách zájemce)
V případě zájmu o kurz soukromý (pro 1-3osoby) je cena 2500 Kč/osoba za 3-4 hodiny. Cena za dopravu je 6 Kč/km. Kurz je možné uspořádat také na Praze 4.
KURZ – ODBORNÁ GASTRONOMIE – SLAVNOSTNÍ MÍSY
(minimálně pro 4 osoby a v prostorách zájemce)
Na kurzu se zájemci seznámí se základy a zákonitostmi výroby slavnostních mis a jejich použití v praxi. Tento kurz je vysoce specializovaný a vyžaduje skutečný zájem o obor.
Účastník kurzu se naučí jak slavnostní mísy správně zdobit, pro jaké akce jsou vhodné, jaké používat suroviny a jak je správně zpracovat. Tento kurz je dvoudenní. První den se seznámíte s teoretickými znalostmi a výrobou paštik, galantin, plněných ryb a terin, pečených mas (jehněčí hřbet, anglický rostbeef, kuřecí roláda, štrasburská kachna, uzený jazyk). Druhý den se bude vyučovat skládání a zdobení slavnostních mis, jejich použití, význam a servírování na slavnostní tabuli.
Cena dvoudenního kurzu: (každý den 7-8 hodin) je 4000 Kč/osoba a nezahrnuje použité suroviny. Doprava po Praze je 150 Kč, mimo Prahu 6 Kč/km.